Reef Central Online Community

Home Forum Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences View New Posts View Today's Posts

Find other members Frequently Asked Questions Search Reefkeeping ...an online magazine for marine aquarists Support our sponsors and mention Reef Central

Go Back   Reef Central Online Community > General Interest Forums > Lighting, Filtration & Other Equipment
Register Blogs FAQ Calendar Mark Forums Read

Notices

Reply
Thread Tools
Old 11/23/2017, 03:30 PM   #3751
rtparty
Raise The Reef!
 
rtparty's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Utah
Posts: 7,497
Quote:
Originally Posted by theshaman View Post
Ok. I checked again and all the fans again. All but one are working. Itís the one over the right led cluster.
Have any of you guys replaced the led fans before? I know the t5 fans are really easy cause thereís only two screws to remove.
The led fans look like you have to open up the fixture.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sorry, I don't know anything about that. Hopefully ATI will chime in


__________________
Ryan

Click on my user name and check out my homepage!

Current Tank Info: 50g Cadlights/Giesemann Spectra (250w Radium, 2 ATI Blue Plus, 2 ATI Actinic)/2 x Vortech MP10wQD/Skimz SN123/Eheim Compact 3000+
rtparty is online now   Reply With Quote
Old 11/25/2017, 02:02 AM   #3752
theshaman
Registered Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 303
I just ordered 4 fans from ATI.
I think itíll be pretty easy to replace.


Sent from my iPhone using Tapatalk


theshaman is online now   Reply With Quote
Old 11/25/2017, 05:31 PM   #3753
Dennis Gubbels
Registered Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 4
Hello

Unit is 0% on T5 and still flashing what's wrong ?



Verstuurd vanaf mijn SM-N950F met Tapatalk


Dennis Gubbels is online now   Reply With Quote
Old 11/30/2017, 07:23 PM   #3754
Dugless
Registered Member
 
Dugless's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 361
Do you know if these lights include the hanging cables and ceiling mounts? Thanks!


Dugless is offline   Reply With Quote
Old 11/30/2017, 09:59 PM   #3755
bsme
Registered Member
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 25
Quote:
Originally Posted by Dugless View Post
Do you know if these lights include the hanging cables and ceiling mounts? Thanks!
They usually include a nice hanging kit. The kit includes cables, drywall anchors, and stud/joist anchors. Tap into ceiling studs/joist if possible. These fixtures are heavy. Only thing you will need to supply are wood screws if using the studs/joist method.


bsme is online now   Reply With Quote
Old 12/01/2017, 10:09 AM   #3756
[email protected] ATI NA
Registered Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 78
Your fan is likely not working because your factory settings are incorrect. If you follow the steps in this video it will likely fix the issue. It is not likely to be a fan problem.
https://www.youtube.com/watch?v=Sian2sc693A&t

It could also be this, but not as likely:
https://www.youtube.com/watch?v=ow3y21PGt5o&t

And bsme is correct, all ATI Fixtures include a hanging kit


__________________
Keith - ATI North America
Have a problem? Start a support ticket here: http://atinorthamerica.com/contact.php
Call us at (303) 459-2119 - 25 years in aquariums, 12 professionally

Current Tank Info: 175g mixed powered by an ATI LED Powermodule
Keith@ ATI NA is offline   Reply With Quote
Old 12/01/2017, 05:48 PM   #3757
theshaman
Registered Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 303
Hi Keith. I just did the update.
I set it to 2 spots and t5 fans to 235.


theshaman is online now   Reply With Quote
Old 12/01/2017, 07:45 PM   #3758
theshaman
Registered Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 303
I’m curious about what intensity you guys have running in your led clusters. I just bumped mine up from 40% to 50%. My tank is mostly sps but they’re all just little nubs ay the moment. Would higher led intensity make them grow faster? I am aware that too much led intensity can kill frags so I’m raising intensity a little at a time over a span of a month or two.

Thanks guy!


theshaman is online now   Reply With Quote
Old 12/03/2017, 09:49 AM   #3759
JPMagyar
Registered Member
 
JPMagyar's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: NY,NY
Posts: 2,126
Keith -

Not sure how often you check this forum, and I will certainly call tomorrow, but i was planning on working on my fixture today when I realized that unlike my previous problem last November, I have 4 lamps not working (the 4 on the inside).

Does this mean I need 2 ballasts? What should I do to trouble shoot? If it is the ballast, does ATI still sell ballasts for my generation of Powermodules?

Thanks.

Joe

P.S. For everyone else I have been running the fixture with only the 4 outer lamps for about 9 months and my corals still look fabulous not to mention the bulbs are almost 2 years old now (yes - I tried new lamps in the slots that are not working) so long story short 99% of the time the fixtures we have provide more than adequate light.


__________________
Joe Peck
TOTM Apr. 2013
Advanced Aquarist Featured Tank March 2011
Reef Hobbyist Magazine journalist, and all around SPS nut!

Current Tank Info: 240 with 750 gal total system, ATI LED Powermodule, MTC-HSA 1000. MTC Pro-Cal..
JPMagyar is offline   Reply With Quote
Old 12/03/2017, 03:25 PM   #3760
Bronx19
Registered Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 206
Are these hybrids reliable now?


Bronx19 is offline   Reply With Quote
Old 12/03/2017, 04:26 PM   #3761
JPMagyar
Registered Member
 
JPMagyar's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: NY,NY
Posts: 2,126
Quote:
Originally Posted by Bronx19 View Post
Are these hybrids reliable now?
I bought 2 Powermodules. Both failed within the first 2 years. I fixed the first one myself, and I am hoping I can fix the second myself as well. For a $2000 unit I am extremely disappointed in the reliability, but the results and ease of control as regards the dimming and the LEDs are simply not available in any other fixture. Conversely I have a Hamilton fixture I keep over my frag tank. It is caked with salt creep and is over a decade old and has never had a single problem but then the electronics are all remote, it's not dimmable, and it generates a ton of heat. Also, I have a dimmable Sunpower made by ATI that I dropped into the tank and it still works fine and has never had a hiccup. My guess is the LEDs produce damaging amounts of heat that is not adequately compensated for in a fixture that is too tight.


__________________
Joe Peck
TOTM Apr. 2013
Advanced Aquarist Featured Tank March 2011
Reef Hobbyist Magazine journalist, and all around SPS nut!

Current Tank Info: 240 with 750 gal total system, ATI LED Powermodule, MTC-HSA 1000. MTC Pro-Cal..
JPMagyar is offline   Reply With Quote
Old 12/03/2017, 04:36 PM   #3762
Bronx19
Registered Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 206
I'd love the convenience of LED and control all in one, but they just look too fragile. Might have to stick with the Sunpower line and stick an a360 on it.


Bronx19 is offline   Reply With Quote
Old 12/03/2017, 04:56 PM   #3763
paal
Registered Member
 
paal's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Norway
Posts: 507
Quote:
Originally Posted by JPMagyar View Post
I bought 2 Powermodules. Both failed within the first 2 years. I fixed the first one myself, and I am hoping I can fix the second myself as well. For a $2000 unit I am extremely disappointed in the reliability, but the results and ease of control as regards the dimming and the LEDs are simply not available in any other fixture. Conversely I have a Hamilton fixture I keep over my frag tank. It is caked with salt creep and is over a decade old and has never had a single problem but then the electronics are all remote, it's not dimmable, and it generates a ton of heat. Also, I have a dimmable Sunpower made by ATI that I dropped into the tank and it still works fine and has never had a hiccup. My guess is the LEDs produce damaging amounts of heat that is not adequately compensated for in a fixture that is too tight.
Joe,
Glad to finally see another post from you Hope you are doing well.

IIRC you ran the spectra, then tried the pacsun hybrid and now obviously the ATI hybrid. How would you compare the two hybrid fixtures?

(I am running the pacsun myself (8xT5/145W LED) It is great, but the fan noise alone makes me regret not going for the spectra tbh...)



Last edited by paal; 12/03/2017 at 05:02 PM.
paal is offline   Reply With Quote
Old 12/04/2017, 10:28 AM   #3764
[email protected] ATI NA
Registered Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 78
Quote:
Originally Posted by JPMagyar View Post
Keith -

Not sure how often you check this forum, and I will certainly call tomorrow, but i was planning on working on my fixture today when I realized that unlike my previous problem last November, I have 4 lamps not working (the 4 on the inside).

Does this mean I need 2 ballasts? What should I do to trouble shoot? If it is the ballast, does ATI still sell ballasts for my generation of Powermodules?

Thanks.

Joe

P.S. For everyone else I have been running the fixture with only the 4 outer lamps for about 9 months and my corals still look fabulous not to mention the bulbs are almost 2 years old now (yes - I tried new lamps in the slots that are not working) so long story short 99% of the time the fixtures we have provide more than adequate light.

Hello Joe,

I try to stay on top of these threads, but not over the weekend.

This would be best to troubleshoot via a support ticket, please shoot us an email at customercar[email protected] our domain (the North America domain).

We DO still have all the parts available for all versions of Powermodules.

Regarding reliability. I actually deal with very few issues with the LED Powermodule, however perhaps people do not know we are available to help?

Also the fixtures are very repairable. Parts are available and we are here to help troubleshoot.


__________________
Keith - ATI North America
Have a problem? Start a support ticket here: http://atinorthamerica.com/contact.php
Call us at (303) 459-2119 - 25 years in aquariums, 12 professionally

Current Tank Info: 175g mixed powered by an ATI LED Powermodule
Keith@ ATI NA is offline   Reply With Quote
Old 12/05/2017, 05:29 PM   #3765
JPMagyar
Registered Member
 
JPMagyar's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: NY,NY
Posts: 2,126
Quote:
Originally Posted by paal View Post
Joe,
Glad to finally see another post from you Hope you are doing well.

IIRC you ran the spectra, then tried the pacsun hybrid and now obviously the ATI hybrid. How would you compare the two hybrid fixtures?

(I am running the pacsun myself (8xT5/145W LED) It is great, but the fan noise alone makes me regret not going for the spectra tbh...)

Thanks. I've been really struggling with whether or not to continue in the hobby because so much else is going on in my life. Fortunately, my system is large enough it remains very stable with little input.

As to the Pac Sun vs. ATI. I do not have scientific evidence, but it is my opinion as a hobbyist that there was simply something not good about the LED setup in the Pac Sun fixtures. They tended toward a "disco ball" effect, and I really felt that my corals didn't like them no matter how high I hung the fixture. With the ATI I now run the LEDs at 100% but only for a few hours per day and my corals never looked better so I can't say enough good things about the ATI hybrid. I think it is simply the best lighting option available today even with the issues of occasional ballast failures.

Quote:
Originally Posted by [email protected] ATI NA View Post
Hello Joe,

I try to stay on top of these threads, but not over the weekend.

This would be best to troubleshoot via a support ticket, please shoot us an email at [email protected] our domain (the North America domain).

We DO still have all the parts available for all versions of Powermodules.

Regarding reliability. I actually deal with very few issues with the LED Powermodule, however perhaps people do not know we are available to help?

Also the fixtures are very repairable. Parts are available and we are here to help troubleshoot.

Keith - I will certainly be in contact to set up a support ticket. As much as I am frustrated by the failures I experienced I can not say enough good things about the support I received with my first issue and I expect this time around will be no different.

Joe


__________________
Joe Peck
TOTM Apr. 2013
Advanced Aquarist Featured Tank March 2011
Reef Hobbyist Magazine journalist, and all around SPS nut!

Current Tank Info: 240 with 750 gal total system, ATI LED Powermodule, MTC-HSA 1000. MTC Pro-Cal..
JPMagyar is offline   Reply With Quote
Old 12/05/2017, 05:39 PM   #3766
Dugless
Registered Member
 
Dugless's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 361
I just plugged my 39w 8 bulb hybrid in and it took nearly 45 seconds for the light to come on. Is this normal?


Dugless is offline   Reply With Quote
Old 12/05/2017, 06:21 PM   #3767
[email protected] ATI NA
Registered Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 78
Quote:
Originally Posted by Dugless View Post
I just plugged my 39w 8 bulb hybrid in and it took nearly 45 seconds for the light to come on. Is this normal?

Actually I'd say 45 seconds is super fast. Usually it takes a couple minutes to fully boot up. I suppose the light could come on at 45 seconds but more than likely the WiFi wasn't yet available for another couple of minutes (when both Green indicators are solid).

This information is based on it being a Black WiFi version. The older versions did come on quicker, usually not instantly.


__________________
Keith - ATI North America
Have a problem? Start a support ticket here: http://atinorthamerica.com/contact.php
Call us at (303) 459-2119 - 25 years in aquariums, 12 professionally

Current Tank Info: 175g mixed powered by an ATI LED Powermodule
Keith@ ATI NA is offline   Reply With Quote
Old 12/06/2017, 06:57 AM   #3768
Chrisrush
Registered Member
 
Chrisrush's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Austin, TX
Posts: 2,788
Does anyone have a program they really like and would care to share?


__________________
Thanks,
Chris

Current Tank Info: 2015 Reef Savvy Dream Tank Winner
Chrisrush is offline   Reply With Quote
Old 12/06/2017, 11:02 AM   #3769
[email protected] ATI NA
Registered Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 78
Quote:
Originally Posted by Chrisrush View Post
Does anyone have a program they really like and would care to share?
This will only work if you have the same number of LED spots. IE: a 60" program being shared with a 60" user. I am pretty sure you cannot share your 60" program with a 48" user.

I would be happy to try it if you like, but I am pretty sure it will reject it since it doesn't have the right programming for the fixture.


__________________
Keith - ATI North America
Have a problem? Start a support ticket here: http://atinorthamerica.com/contact.php
Call us at (303) 459-2119 - 25 years in aquariums, 12 professionally

Current Tank Info: 175g mixed powered by an ATI LED Powermodule
Keith@ ATI NA is offline   Reply With Quote
Old 12/06/2017, 11:09 AM   #3770
Chrisrush
Registered Member
 
Chrisrush's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Austin, TX
Posts: 2,788
That makes sense Keith

Anyone have a 3 LED 8x54w program they would like to share?


Sent from my iPhone using Tapatalk


__________________
Thanks,
Chris

Current Tank Info: 2015 Reef Savvy Dream Tank Winner
Chrisrush is offline   Reply With Quote
Old 12/06/2017, 05:54 PM   #3771
[email protected] ATI NA
Registered Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 78
Quote:
Originally Posted by Chrisrush View Post
That makes sense Keith

Anyone have a 3 LED 8x54w program they would like to share?


Sent from my iPhone using Tapatalk
RC doesn't want to let me upload the file here, if you want to email us I can provide a 8x54 wifi edition program used on our test tank.

Cheers


__________________
Keith - ATI North America
Have a problem? Start a support ticket here: http://atinorthamerica.com/contact.php
Call us at (303) 459-2119 - 25 years in aquariums, 12 professionally

Current Tank Info: 175g mixed powered by an ATI LED Powermodule
Keith@ ATI NA is offline   Reply With Quote
Old 12/06/2017, 08:34 PM   #3772
Chrisrush
Registered Member
 
Chrisrush's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Austin, TX
Posts: 2,788
Thanks Keith. I donít have a Wi-Fi unit. Not sure if it matters.

Whatís the email?


Sent from my iPhone using Tapatalk


__________________
Thanks,
Chris

Current Tank Info: 2015 Reef Savvy Dream Tank Winner
Chrisrush is offline   Reply With Quote
Old 12/06/2017, 11:59 PM   #3773
theshaman
Registered Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 303
Quote:
Originally Posted by Bronx19 View Post
Are these hybrids reliable now?
I have had mine going on my second year and itís my favorite light. I have used radions, kessils, metal halide, mitras.nothing comes close to the ati powermodule. I thought my fans stopped working but that was just me not knowing that they only come on at a certain temperature. But I did order some fans just in case they should fail.


theshaman is online now   Reply With Quote
Old 12/07/2017, 11:09 AM   #3774
[email protected] ATI NA
Registered Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 78
Quote:
Originally Posted by Chrisrush View Post
Thanks Keith. I donít have a Wi-Fi unit. Not sure if it matters.

Whatís the email?


Sent from my iPhone using Tapatalk
The version of the fixture does matter, but I have a nonWifi program I can share too.

Our domain is atinorthamerica.com use [email protected] that domain. (trying to avoid bots picking up our email and spamming us..)


__________________
Keith - ATI North America
Have a problem? Start a support ticket here: http://atinorthamerica.com/contact.php
Call us at (303) 459-2119 - 25 years in aquariums, 12 professionally

Current Tank Info: 175g mixed powered by an ATI LED Powermodule
Keith@ ATI NA is offline   Reply With Quote
Old 12/07/2017, 12:00 PM   #3775
Chrisrush
Registered Member
 
Chrisrush's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Austin, TX
Posts: 2,788
Email sent


Sent from my iPhone using Tapatalk


__________________
Thanks,
Chris

Current Tank Info: 2015 Reef Savvy Dream Tank Winner
Chrisrush is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 01:32 PM.


TapaTalk Enabled

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2017 Axivo Inc.
Use of this web site is subject to the terms and conditions described in the user agreement.
Reef CentralTM Reef Central, LLC. Copyright ©1999-2014