Reef Central Online Community
SpectraPure

Home Forum Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences View New Posts View Today's Posts

Find other members Frequently Asked Questions Search Reefkeeping ...an online magazine for marine aquarists Support our sponsors and mention Reef Central

Go Back   Reef Central Online Community > Sponsor Forums > Tunze
Register Blogs FAQ Calendar Mark Forums Read

Notices

User Tag List

Reply
Thread Tools
Old 08/09/2018, 07:19 PM   #1
honda1733
Registered Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Quebec, Canada
Posts: 31
Helpppp Control 2 x 6055 ???

Hi... I neeeeed your help

I want control 2 x 6055 Tunze pump.. I bought the Tunze Cable.. connected the 2 controllers... and after..... i can't configure my pump.

My second Turbelle pump is positioned on the opposite side of the aquarium, the inverse operation must be activated on the controller. But it doesn't work..

My first pump work : around 30 % to 100 %
The second one : always same speed.....

Sorry for my english , i speak french.

thanks


__________________
RedSea Reefer 250
Deltec 600i
Tunze Stream 6055 x 2
AquaIllimination Prime HD x 2
honda1733 is offline   Reply With Quote
Old 08/10/2018, 08:08 AM   #2
rvitko
RC Sponsor
 
rvitko's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Austin Texas USA
Posts: 35,362
Is the second one in external mode? If so I assume a bad cable or one controller has a bad connection for the cable.


__________________
Roger Vitko
Tunze USA

"He's for every one of us, stands for every one of us, he'll save every man, woman and child in a mighty Flash!"

Current Tank Info: 210 gallon planted tank with Altum Angelfish
rvitko is offline   Reply With Quote
Old 08/10/2018, 02:10 PM   #3
honda1733
Registered Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Quebec, Canada
Posts: 31
Ok i think i can't do this :

Example:

Pump 1 = around 30% pulse 5 sec. - 100% pulse 5 sec
Pump 2 = around 100% pulse 5 sec. - 30% pulse 5 sec

???

I can :

Pump 1 = 100% pulse 5 sec - Off
Pump 2 = off 5 sec - 100% pulse


__________________
RedSea Reefer 250
Deltec 600i
Tunze Stream 6055 x 2
AquaIllimination Prime HD x 2
honda1733 is offline   Reply With Quote
Old 08/13/2018, 08:48 AM   #4
rvitko
RC Sponsor
 
rvitko's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Austin Texas USA
Posts: 35,362
It sounds like the bottom pulse speed knob is turned to off, turn this to 30% and use pulse mode and you should get the setting you want. Main speed 100%, pulse to 5 seconds (middle) Pulse speed 30%. Have pump 1 in pulse mode, pump 2 in inverse external control.


__________________
Roger Vitko
Tunze USA

"He's for every one of us, stands for every one of us, he'll save every man, woman and child in a mighty Flash!"

Current Tank Info: 210 gallon planted tank with Altum Angelfish
rvitko is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 10:38 AM.


TapaTalk Enabled

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
Use of this web site is subject to the terms and conditions described in the user agreement.
Reef CentralTM Reef Central, LLC. Copyright 1999-2014
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.3.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.