Reef Central Online Community
Neptune Systems

Home Forum Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences View New Posts View Today's Posts

Find other members Frequently Asked Questions Search Reefkeeping ...an online magazine for marine aquarists Support our sponsors and mention Reef Central

Go Back   Reef Central Online Community > Sponsor Forums > Tunze
Register Blogs FAQ Calendar Mark Forums Read

Notices

User Tag List

Reply
Thread Tools
Old 06/12/2019, 12:30 PM   #1
Sparky0028
Registered Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 302
6105 Controller flashing

Roger
I have a 6105 with the separate controller, the other day the pump stopped so I cleaned it up and put back into the display tank. The pump doesn't work, voltage out of power brick is 23vdc. I tried to reset the controller but all i get is a flashing blue light, any ideas?

Thanks
Rich


Sparky0028 is offline   Reply With Quote
Old 06/12/2019, 01:18 PM   #2
rvitko
RC Sponsor
 
rvitko's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Austin Texas USA
Posts: 35,555
Is any other controller connected to the 7090? How old is it? With the propeller assembly removed is the metal shaft still firmly in place in the motor?


__________________
Roger Vitko
Tunze USA

"He's for every one of us, stands for every one of us, he'll save every man, woman and child in a mighty Flash!"

Current Tank Info: 210 gallon planted tank with Altum Angelfish
rvitko is offline   Reply With Quote
Old 06/12/2019, 01:31 PM   #3
Sparky0028
Registered Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 302
It was hooked up to the 7095, but haven removed it from that. I believe the prop is still attached to the shaft.


Sparky0028 is offline   Reply With Quote
Old 06/12/2019, 01:38 PM   #4
rvitko
RC Sponsor
 
rvitko's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Austin Texas USA
Posts: 35,555
The propeller and magnet should pull out as one piece and a metal shaft that that spins on remains rigidly fixed in the pump. If that shaft is fused in the propeller assembly by calcium, that can cause the blinking issue.


__________________
Roger Vitko
Tunze USA

"He's for every one of us, stands for every one of us, he'll save every man, woman and child in a mighty Flash!"

Current Tank Info: 210 gallon planted tank with Altum Angelfish
rvitko is offline   Reply With Quote
Old 06/13/2019, 05:23 AM   #5
Sparky0028
Registered Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 302
Roger
The shaft stays on the pump and the propeller spins freely. When i put the pump in water it ties to start but just a quick jerk every 30 seconds or so.


Sparky0028 is offline   Reply With Quote
Old 06/13/2019, 09:02 AM   #6
rvitko
RC Sponsor
 
rvitko's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Austin Texas USA
Posts: 35,555
Can you forward me a copy of the receipt? Tunze at sbcglobal dot net


__________________
Roger Vitko
Tunze USA

"He's for every one of us, stands for every one of us, he'll save every man, woman and child in a mighty Flash!"

Current Tank Info: 210 gallon planted tank with Altum Angelfish
rvitko is offline   Reply With Quote
Old 06/13/2019, 01:10 PM   #7
Sparky0028
Registered Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 302
Roger, I believe this pump is past warranty at this point.


Sparky0028 is offline   Reply With Quote
Old 06/13/2019, 01:11 PM   #8
rvitko
RC Sponsor
 
rvitko's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Austin Texas USA
Posts: 35,555
It has a 2 year warranty and even past warranty we can repair it and it will be much less than replacing it.


__________________
Roger Vitko
Tunze USA

"He's for every one of us, stands for every one of us, he'll save every man, woman and child in a mighty Flash!"

Current Tank Info: 210 gallon planted tank with Altum Angelfish
rvitko is offline   Reply With Quote
Old 06/14/2019, 06:34 AM   #9
Sparky0028
Registered Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 302
Roger, I could not find the receipt last night, I did clean the pump again and the controller stopped flash and seems to be working correctly but the pump is still dead. What are my options here?

Rich


Sparky0028 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 06:36 PM.


TapaTalk Enabled

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
Use of this web site is subject to the terms and conditions described in the user agreement.
Reef CentralTM Reef Central, LLC. Copyright 1999-2014
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.3.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.