Reef Central Online Community

Home Forum Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences View New Posts View Today's Posts

Find other members Frequently Asked Questions Search Reefkeeping ...an online magazine for marine aquarists Support our sponsors and mention Reef Central

Go Back   Reef Central Online Community > Sponsor Forums > Tunze
Register Blogs FAQ Calendar Mark Forums Read

Notices

User Tag List

Reply
Thread Tools
Old 01/31/2018, 12:32 AM   #1
theshaman
Registered Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 520
6105 master slave

Hi guys. I have two 6105 powerheads and was wondering how to run one as a master and the other one a slave.

Thanks guys!


Sent from my iPhone using Tapatalk


theshaman is offline   Reply With Quote
Old 01/31/2018, 11:27 AM   #2
rvitko
RC Sponsor
 
rvitko's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Austin Texas USA
Posts: 35,453
Set one to external mode with Main power at 100% the other two knobs to off. Connect the two controllers with a cable, you will make all the settings on the cable not in external mode. By default they will be synchornized, if you want the slave pump to run the opposite pulse so it is in pulse speed when the other is in main speed, push the food timer button and hold for 2 seconds on the pump in external mode.


__________________
Roger Vitko
Tunze USA

"He's for every one of us, stands for every one of us, he'll save every man, woman and child in a mighty Flash!"

Current Tank Info: 210 gallon planted tank with Altum Angelfish
rvitko is offline   Reply With Quote
Old 01/31/2018, 12:40 PM   #3
theshaman
Registered Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 520
Quote:
Originally Posted by rvitko View Post
Set one to external mode with Main power at 100% the other two knobs to off. Connect the two controllers with a cable, you will make all the settings on the cable not in external mode. By default they will be synchornized, if you want the slave pump to run the opposite pulse so it is in pulse speed when the other is in main speed, push the food timer button and hold for 2 seconds on the pump in external mode.


Thank you so much for this. The cable I need to do this is the
7092.300
Right?


Sent from my iPhone using Tapatalk


theshaman is offline   Reply With Quote
Old 01/31/2018, 02:48 PM   #4
rvitko
RC Sponsor
 
rvitko's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Austin Texas USA
Posts: 35,453
Yes, but a MIDI cable from Guitar Center will also work, or anyplace else you can find one.


__________________
Roger Vitko
Tunze USA

"He's for every one of us, stands for every one of us, he'll save every man, woman and child in a mighty Flash!"

Current Tank Info: 210 gallon planted tank with Altum Angelfish
rvitko is offline   Reply With Quote
Old 01/31/2018, 06:58 PM   #5
theshaman
Registered Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 520
Ok. Thank you. I already have some midi cables at home.


Sent from my iPhone using Tapatalk


theshaman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 09:27 PM.


TapaTalk Enabled

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
Use of this web site is subject to the terms and conditions described in the user agreement.
Reef CentralTM Reef Central, LLC. Copyright 1999-2014
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.3.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.