Reef Central Online Community

Home Forum Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences View New Posts View Today's Posts

Find other members Frequently Asked Questions Search Reefkeeping ...an online magazine for marine aquarists Support our sponsors and mention Reef Central

Go Back   Reef Central Online Community > Sponsor Forums > Aquatronica
Register Blogs FAQ Calendar Mark Forums Read

Notices

Reply
Thread Tools
Old 04/24/2017, 11:34 AM   #1
dbond
Registered Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Mississauga,Ontario
Posts: 307
ACQ-140 Touch controller not working

Does anyone have any tips to get the screen touch function to work?

I had removed the power from the controller to reroute some cords once I hooked it back up the screen comes back on and I get the Last Blackout Banner but cannot clear the banner the touch sensor no longer works.

I have done a few reboots also tried using the reset button on the unit itself same result.
I can see all my icons behind the banner on my home screen and my programming seems intact ATO using the level sensor is still working,etc

thanks


dbond is offline   Reply With Quote
Old 04/25/2017, 07:33 AM   #2
hani
Registered Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 157
Sorry , but I have no idea. Email aquatronica service , they do response quite fast. Let us know.


hani is offline   Reply With Quote
Old 04/25/2017, 07:42 AM   #3
hani
Registered Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 157
There is away to reprogram the unit I guess in case of crash https://youtu.be/SpqMNdlz__c
The above video in Italian (I don speak Italian) but it looks like you need the files .
Unfortunately it's not available , may be they don want us to do it our self.
They have been good to deal with. I hope you finds a resolution to your problem.


hani is offline   Reply With Quote
Old 04/25/2017, 12:52 PM   #4
dbond
Registered Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Mississauga,Ontario
Posts: 307
I wish we had access to the files but I doubt thats going to happen,,I will contact Errico and probably have to send it in for repair not looking forward to that
This is my second touch controller I have had fail,, first one DOA took 6 months to get replacement in meantime I bought another could not wait any longer and now its about 5 months old and it fails.


dbond is offline   Reply With Quote
Old 04/26/2017, 09:58 PM   #5
nickjj
Premium Member
 
nickjj's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: The City of Waterfalls
Posts: 360
I have a program timeout alarm on my water make up program that activates a screen message and beeping alarm when my top up water container doesn't have enough water to put the float sensor in the sump back to normal.

Depending on how long this alarm has been on the screen I find I have to continually press the ok button to clear the screen. I can also see all the icons behind the message. Its like the alarm screen message is layered and each screen requires the screen button to be pressed to clear each screen.

Try pressing the ok button on the screen numerous times. You may notice the message getting lighter the more you press the button. Sometimes it took 20 button presses. Just a suggestion.......


__________________
Nick
"Life is like a piece of live rock, you never know what you're gonna get inside....."

Current Tank Info: Innovative Marine Nuvo Fusion 20 - Fully Automated with Aquatronica Touch Controller
nickjj is offline   Reply With Quote
Old 04/28/2017, 08:38 AM   #6
dbond
Registered Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Mississauga,Ontario
Posts: 307
I appreciate the suggestion but unfortunately that does not work Im guessing for some reason it is not loading the touch screen drivers properly as everything else is functional the controller itself still works
I wish I would have had the ethernet enabled then I could still get in that way

thanks


dbond is offline   Reply With Quote
Old 04/30/2017, 01:59 PM   #7
hani
Registered Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 157
Any luck?


hani is offline   Reply With Quote
Old 05/03/2017, 08:30 AM   #8
dbond
Registered Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Mississauga,Ontario
Posts: 307
No Luck
Have contacted Aquatronica see if theres anything they can do for me or if I have to send it in


dbond is offline   Reply With Quote
Old 05/03/2017, 10:18 AM   #9
dbond
Registered Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Mississauga,Ontario
Posts: 307
Just an update I was able to get the touch issue fixed,, support sent me a file that forces a recalibration of the touch screen on bootup.
Procedure was pretty straight forward copy file to usb or ssd card once the system starts to boot press F4 til hear a beep then it comes up with a recalibration screen touch the calibration points on the screen and then it reboots.


dbond is offline   Reply With Quote
Old 05/03/2017, 03:30 PM   #10
hani
Registered Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 157
DO NOT loose the file, we may need it.


hani is offline   Reply With Quote
Old 05/09/2017, 03:03 AM   #11
Aquatronica srl
Registered Member
 
Aquatronica srl's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 37
Yes, keep the file I sent you per email. Not the one copied. Use always the original one sent per email, in case (hope not) it should need to recalibrate screen.

Have a nice day


Aquatronica srl is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 01:24 AM.


TapaTalk Enabled

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2017 Axivo Inc.
Use of this web site is subject to the terms and conditions described in the user agreement.
Reef CentralTM Reef Central, LLC. Copyright 1999-2014